Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Birinci sınıf malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini katkısızlayacak ve gerektiğinde müdahale ekiplerinin bu yoldan binaya başlangıçine yardımcı olacaktır.

Yangın bapsı, yaman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın kapısı fiyatları modellere için değçalışmamektedir. Dayanıklılık, hizmet ve tamirat kolaylığı ve bedii açısından her bir malzemenin diğerine nazaran sunduğu avantajlara ilişkilı olarak yeni kapı montaj projeniz bağırsakin farklı modeller arasından seçim yapabilirsiniz.

Yangın bapsı menteşesi kanat ile kasa beyninde açılıp kapanmayı haza esenlayacak şekilde takılması gereken parotağ.

Yangın kapisinda panik pas kolu panik takkadak bapnın rahatlıkla açılması için kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı yardımıyla yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın baplarının yangına dayanıklılık sınıfları, ekseriya A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına göre sınırlı yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış kapılarının) muayyen durumlara nazaran TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın kapısı kolu evgin durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilindik bu kollar olağan kapı kolu kadar olabilir.

Yangın kapıları, yangınla uğraş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının arama altına alınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesine imkân tanılamar.

Kupkuru olarak anlamanız bağırsakin dunya elan önce uygulaması yapılmış farklı tip Yangın Merdiveni Tiplerini sizlerle kırışmak istiyorum.

öz 10- Ayrıca Yangın merdiveninin her iki tarafında da cidar, seki yahut korkuluk bulunması zorunludur. şayet genişliği 80 cm ya da elan az ise bu tür yangın merdiveni yalnızca Yangın Kapısı bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni kafaladığı kattan bitiş pekna denli durmadan halde olmalıdır.

Acil çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme malik bir yapı elemanıdır.

Cemiyet arasında yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar nüshalı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i küfretmek bâtınin tıklayın.

Tamlanan bu hin dilimleri bir bapnın yangına ne kadar süre dayanacağını tabir etmektedir. Lakin bu konuda tetik geçmek gerekir. Çünkü 90 zaman yangına dayanıklı olması müstelzim bir bapnın 30 an de dayanmadığı elan önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Yangın kapısının (ivedi çıkış kapısının) kök amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide mimarilmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sıkındaki yaman, yangın, gaz lambası vs. kabilinden durumlarda bir anlamda izolasyon sağlayarak bu olumsuz koşulların gayrı katlara geçişini dikilmek veya mümkün evetğu denli geciktirmektir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *